Arteq en Cutter sluiten overeenkomst om cutting edge virtualisatie in Nederland aan te bieden

Het Nederlandse technologie bedrijf Arteq is een overeenkomst aangegaan met de in het Verenigd Koninkrijk gevestigde virtualisatieexperts van Cutter Ltd.  Dit stelt Arteq in staat cutting edge desktop en data center virtualisatie oplossingen te leveren en ondersteunen in de Nederlandse markt.

Virtualisatie van ITinfrastructuren is een trend die in een stroomversnelling geraakt is. Het levert aanzienlijke voordelen op het gebied van management, flexibiliteit én reductie van de total cost of ownership (TCO) van technologische oplossingen. Virtualisatie van de desktopomgeving schept vooral mogelijkheden voor bedrijven om veel dynamischer en reactief op de marktomstandigheden te reageren, terwijl het de ITafdeling bevrijdt van de eindeloze en kostbare cyclus van PC vervangingen.De samenwerking tussen Arteq en Cutter biedt beiden de mogelijkheid een veel bredere portfolio van producten en diensten aan te bieden aan hun klanten. Voortbouwend op Arteq’s sterke positie in de markt geeft dit haar klanten toegang tot toonaangevende deskundigheid op het gebied van server en applicatie virtualisatie.

Wim Huijbers, Managing Director van Arteq zei: “Dit is echt een spannend partnerschap voor ons. Op het virtualisatie vlak hebben we al een sterke reputatie in de Nederlandse markt en de samenwerking met Cutter betekent dat we onze klanten toegang kunnen geven tot het allerbeste in virtualisatie deskundigheid. Het gaat niet alleen over de implementatie van de oplossing  onze samenwerking betekent dat we een volledige support dienst aan de oplossing kunnen toevoegen. Desgewenst kan onze klant het volledige beheer naar Arteq toevertrouwen!”. 

Toen hem werd gevraagd over wat deze samenwerking betekent, had Cutter Managing Director Andy Trevor het volgende te zeggen: “We zijn verheugd over het partnerschap met Arteq. Deze relatie zal ons in staat stellen om voort te bouwen op onze bestaande successen in Nederland en opent veel meer mogelijkheden om geavanceerde oplossingen te leveren.” Trevor voegt daaraan toe: ‘Partnerships zijn een fundamenteel onderdeel van hoe Cutter opereert. Wij bieden onze expertise aan partners in heel Europa, het MiddenOosten en Afrika. Het hebben van een zeer gerespecteerde partner in Nederland is van grote waarde voor ons. Wim en zijn team hebben dezelfde benadering van klanten als wij klantgericht werken, hoge kwaliteit service leveren en een lange termijn relaties met klanten opbouwen. Het gaat over het toevoegen van echte waarde voor de klant!”

Huijbers benadrukt Trevors gevoelens:” Dit is echt een positief engagement voor Arteq Virtualisatie is een complex gebied en wordt vaak slecht gedaan waardoor de klant met de brokken blijft zitten. Dit past niet in onze filosofie! Door met Cutter samen te werken kunnen we een compleet portfolio van deskundigheid aan onze klanten leveren, en zijn zij verzekerd van de toegang tot de allerbeste expertises. Het betekent ook dat we onze klanten kunnen helpen op hun strategische reis  een bedrijf staat nooit stil en het is belangrijk dat de ITafdeling gelijke tred houdt. We zullen samen met deze klanten werken aan de continuïteit en hen te helpen de juiste technologieën voor hun business te kiezen.”