Uw IT-infrastructuur virtualiseren

Dankzij virtualisatie kunnen meerdere besturingssystemen en applicaties draaien op hedendaagse servers, zodat uw infrastructuur eenvoudiger en efficiënter wordt. Applicaties worden sneller geïmplementeerd, de prestaties en beschikbaarheid worden verbeterd en taken geautomatiseerd. Hierdoor is de IT makkelijker te implementeren en zijn het bezit en beheer ervan goedkoper.

De voordelen van virtualisatie

Bij infrastructuur-virtualisatie spelen standaardisatie, centralisatie en consolidatie een belangrijke rol, maar is er ook nog steeds voldoende ruimte voor flexibiliteit en uw klantspecifieke eisen en wensen.

Het grote voordeel van een virtuele infrastructuur is dat applicaties (software) worden losgekoppeld van het benodigde platform (hardware). Een applicatie kan als een virtuele machine draaien op een virtuele infrastructuur en krijgt automatisch alle, zogenaamde niet-functionele, eigenschappen van deze infrastructuur, zoals capaciteit, beschikbaarheid, continuïteit en veiligheid. Daarnaast maakt dit het versiebeheer en onderhoud van applicaties veel eenvoudiger.