Arteq VDI Assessment

Bent u benieuwd of uw huidige omgeving klaar is voor VDI? Wilt u weten of u naar een VDI-omgeving kunt en wat er in uw situatie eventueel aangepast zou moeten worden voor een optimale VDI implementie? Laat dan een Arteq VDI Assessment uitvoeren door een van onze consultants!

Onze VDI Assessment brengt uw huidige omgeving in kaart en geeft advies over de verbeteringen die nodig zijn voor een optimale en succesvolle VDI Implementatie. Alle belangrijke factoren worden hierin meegenomen en in een overzichtelijk rapport aangeleverd. Wij richten ons hierbij niet op specifieke producten of oplossingen maar streven naar een IT advies op maat waarbij naadloze integratie binnen uw omgeving mogelijk is. Het uitgebrachte rapport is tevens de eerste stap in het definitieve ontwerp voor uw toekomstige VDI omgeving!

Om een accuraat rapport op te kunnen stellen maken wij gebruik van data collectors die in de bestaande omgeving worden geïnstalleerd. Deze verzamelen een aantal keer per minuut enkele duizenden gegevens over ieder end-point en sturen deze data naar een centrale database. Een typische meting neemt 2 tot 4 weken in beslag. Zowel tijdens als na de meting kan Arteq analyses los laten op deze data die we vergelijken met eerder verkregen data uit omgevingen die zich bewezen hebben.

Daarnaast hebben we de mogelijkheid om op basis van simulaties een accurate voorspelling te doen met betrekking tot belasting en gebruik van een dergelijke omgeving. Ook wanneer deze vele male groter zou worden dan de huidige omgeving. Wat betekent eventuele groei voor o.a. hardware investeringen? Blijft het geheel performant genoeg en gaat de gebruikerservaring niet achteruit? Dat zijn allemaal vragen die wij zeer nauwkeurig kunnen beantwoorden waarbij uw omgeving en gebruikers de maatstaf zijn. Geen enkele omgeving is gelijk en dit behandelen wij ook als zodanig.

Los van performance bepalen we ook andere zaken zoals uw applicatie landschap; zitten daar applicaties bij die een succesvolle VDI- implementatie in de weg kunnen staan en zo ja hoe is dit te omzeilen? We kijken naar uw gebruikersprofielen: Zwaar/licht CPU-gebruik? Veel opslag? Zware grafische 3D-toepassingen? Geheugengebruik? Ook de huidige inrichting van het netwerk en backend worden onder de loep genomen. Kunnen we integreren, consolideren of besparen? Is er uitbreiding nodig en zo ja hoeveel?

Samengevat zal er tijdens het assessment gekeken worden naar:

  • Hoe (goed) is het netwerk?
  • Inrichting en management van de workspace (fysiek en virtueel)
  • Zijn de applicaties geschikt voor VDI?
  • Hoe komt de VDI backend eruit te zien?
  • Kunt u integreren met al aanwezige virtualisatie technieken?
  • Kunt u bestaande hardware hergebruiken?
  • Heeft u voldoende of te veel licenties, kunt u daarop besparen?

 

Ons Assessment zal vijf dagen in beslag nemen en levert u een gedetailleerd rapport over uw omgeving en uw mogelijkheden om succesvol naar een VDI-implementatie te migreren.

Alle gecollecteerde gegevens blijven eigendom van u. De verkregen informatie zal door Arteq vertrouwelijk worden behandeld en wordt niet aangewend voor andere doeleinden.

Wilt u meer weten over de Arteq VDI Assessment of een afspraak plannen, neemt u dan contact met ons op via: 088-7766555 of via info@arteq.nl.