Atlantis breidt aanbod storage oplossingen uit

Atlantis

Atlantis breidt aanbod van hyper converged en software defined storage oplossingen uit:

Atlantis Computing introduceert zijn derde generatie SDS-platform en kant-en-klaar geïntegreerde Atlantis HyperScale-appliances op basis van servers van Cisco, HP, Lenovo en SuperMicro. De nieuwe oplossingen van Atlantis maken het mogelijk om gegevens op flexibele wijze binnen het datacenter te verplaatsen. Daarnaast bieden de oplossingen alle gebruikers en applicaties toegang tot volledig op flash gebaseerde opslagprestaties en zorgen voor een halvering van de datacenter-kosten.

De intelligente Atlantis USX-software zorgt voor een optimale inzet van snellere en goedkopere processorkracht, geheugencapaciteit en flash-opslag. De oplossing maakt een einde aan de inefficiëntie van SAN- en NAS-hardware door volledig op flash gebaseerde opslagprestaties te bieden. ICT-organisaties kunnen er daarmee voor zorgen dat hun storage-systemen de beoogde beschikbaarheidniveaus bieden en hun veerkracht aanpassen aan het bedrijfskritische belang van de data. Deze aanpak dringt de kosten van bedrijfscontinuïteit terug. De nieuwe versie van Atlantis USX biedt daarnaast innovaties die het opslagbeheer binnen het datacenter vereenvoudigen, zoals:

  • De Atlantis USX 3.0 SDS-technologie biedt uitgebreide functionaliteit voor databescherming en gegevensmigratie. Organisaties kunnen de flexibiliteit van hun datacenter verbeteren dankzij de mogelijkheid om virtuele machines en data in een paar seconden tijd aan te leveren, klonen, repliceren en overdragen en er al even snel snapshots van te maken.
  • Gecertificeerd voor VMware Virtual Volumes (VVOL) – Atlantis USX is de enige hyper converged SDS-oplossing die is gecertificeerd voor VVOL. De software biedt de mogelijkheid om alle bestaande ICT-opslag binnen het datacenter door VVOL te laten beheren. De integratie van VVOL met Atlantis USX verbetert de prestaties en opslagefficiëntie tijdens processen van onder andere provisioning, het maken van snapshots en opslagbeheer met vMotion.
  • Atlantis Insight biedt proactieve software-updates, een interface voor feedback van gebruikers, real-time bewaking en waarschuwingen (e-mail, internet, SNMP), zodat organisaties ervan op aankunnen dat hun infrastructuur optimaal beschikbaar blijft.

“Bedrijven moeten zich voortdurend aanpassen aan nieuwe marktontwikkelingen en innoveren om concurrerend te blijven en te kunnen groeien”, aldus Chetan Venkatesh, de CEO van Atlantis. “Dankzij onze samenwerking met onze branchepartners zijn wij in staat om sneller en effectiever disruptieve software defined storage-oplossingen te ontwikkelen, zoals de nieuwe versie van Atlantis USX en de Atlantis HyperScale-appliances. Organisaties kunnen daarmee een werkelijk software defined datacenter realiseren dat voor drastische kostenreducties zorgt en een einde maakt aan hun afhankelijkheid van niet-open hardware.”

“Hyper converged systemen bezitten het potentieel om het storage-landschap ingrijpend te veranderen. Dit komt omdat ze de twee belangrijkste opslagtrends van dit moment in zich verenigen: een softwaregedefinieerde infrastructuur en de integratie van ICT, netwerktechnologie, opslagcapaciteit en beheermogelijkheden binnen één product”, aldus Archana Venkatraman, Senior Research Analyst bij IDC. “Veel leveranciers van storage-oplossingen hebben het innovatietempo op het gebied van flash-arrays en SDS opgeschroefd om de kosten terug te dringen. Echter, verloopt de ontwikkeling van hyper converged appliances die een complete reeks van gegevensdiensten bieden naar verhouding een stuk langzamer. Het combineren van SDS-technologie met rijke gegevensdiensten en volledig op flash gebaseerde ICT-opslag resulteert in krachtige prestaties en een schaalbare infrastructuur en houdt tegelijkertijd de kosten in toom. Dit zal de acceptatie van hyper converged appliances voor bedrijfskritische workloads versnellen.”

 

Lees meer op de website van Atlantis Computing.