Cisco VPN portals lek

Cisco VPN portals lek

cisco

 

 

 

 

De beveiliging van de Cisco portals zijn niet waterdicht. De “veilige” netwerken (VPN’s) worden gehackt en zijn zo dus kwetsbaar voor malware en andere kwaadwillende acties.

Een fout in het netwerkprotocol voor de Virtual Private Networks (VPN’s) van Cisco zorgt ervoor dat hackers vrije toegang kunnen krijgen.
Het zou hierbij gaan om oude versies van de Cisco software. Cisco Clientless SSL VPN gebruikers dienen zo snel mogelijk de software te upgraden. De upgrade die in oktober 2014 is uitgebracht zou het lek moeten dichten.

Bij het installeren van programma’s houdt niet iedereen rekeningen met het up-to-date houden van deze software om zo mogelijk lekken te dichten. Een VPN portal werkt voornamelijk op de achtergrond en wordt dus niet zo snel opgespoord als mogelijk gevaar.

Het zou gaan om een groot lek waar hacker toegang kunnen krijgen tot de software.
Zodra de hacker verbinding heeft gemaakt en is doorgedrongen kan het netwerkverkeer worden geobserveerd. Door het hacken van het netwerkverkeer kunnen er gegevens worden ontvreemd of ongewenste bestanden worden toegevoegd aan de data-flow.
Hierdoor is het systeem dus ernstig in gevaar.