Desktop virtualisatie? Gebruik een intelligente aanpak!

Virtuele desktops worden al enkele jaren vanuit het internet en de cloud gebruikt. De voordelen hiervan zijn bekend en de technologie blijft maar groeien. Het wordt echter amper geïmplementeerd. In 2009 werd verwacht dat in 2014 15% van de markt deze technologie zou gebruiken. Dat zou betekenen dat 66 miljoen computers verbonden zouden zijn. We weten inmiddels dat het echte aantal veel lager ligt. Hoe komt dat?

De CAPEX en de financiële crisis vormen een klein onderdeel van het probleem, maar niemand weet zeker waar de oorzaak ligt. Zelfs grote serviceproviders, die virtual desktops als service aanbieden (een soort abonnement), behalen niet de resultaten waar ze op hadden gehoopt. Het ligt dus niet aan de hoge kosten.

Als expert op het gebied van workspace beheer weet Scense dat het probleem ligt in de usecase. Er zijn gewoonweg te weinig redenen om een virtual desktop op een externe locatie te hosten en te gebruiken.

Met deze kennis heeft Scense nieuwe software ontwikkeld: De Intelligente Desktop Virtualisatie (IDV).

Intelligente Desktop Virtualisatie

Binnen veel bedrijven maken steeds meer ICT-afdelingen gebruik van virtual desktops om meer controle te krijgen over de inrichting van de computers van werknemers. Deze aanpak werkt op kleine tot middelgrote schaal, maar is niet goed genoeg om op enterprise niveau virtual desktops aan te bieden.

Chipfabrikant Intel denkt dat, om vooruit te gaan, virtualisatietechnieken intelligenter moeten worden. De volgende stap in het beheren van desktops noemen we daarom ook Intelligente Desktop Virtualisatie.

Drie principes van Intelligent Virtualiseren

Er zijn een drietal principes dat een IDV-systeem onderscheidt van een standaard systeem. Ieder principe is een belangrijk aspect van deze systemen. Ze duiden een volgorde aan die gewaarborgd moet worden. Als ICT-afdelingen het eerste principe omarmen en toepassen, is het van belang dat ze de tweede en derde principes ook gaan toepassen.

Principe 1: Centraal beheer met lokale uitvoering Principe 2: Het intelligent beheren en toepassen van verschillende systeemimages Principe 3: Beheer de instellingen van de cloud met lokale apparatuur

 

Voer controle uit vanuit één centraal punt en gebruik de rekenkracht van je eigen computer. Creëer verschillende lagen aan systeemimages om beheer te vereenvoudigen en gebruikers naar gelieven alles aan te laten passen. Ontvang meer mogelijkheden door het apparaat centraal op te stellen met zijn eigen managementrol.
  • Verbeterd beheer en veiligheid door updates uit te voeren vanaf een extern punt
  • Lever de beste gebruikerservaring door alle berekeningen lokaal uit te voeren
  • Optimaliseer het gebruik van resources
  • Beter centraal beheer
  • Lever de juiste systeemimages aan gebruikers
  • Maak gebruik van bidirectionele synchronisatie en deduplicatie om intelligent met opslagruimte om te gaan
  • Aanvullende mogelijkheden voor het beheren van je systeem
  • Spreek verschillende hardware onderdelen aan onafhankelijk van het systeem zelf

 

Voor meer informatie over Scense en Intels Intelligente Desktop Virtualisatie, bezoek deze link.

Oorspronkelijk artikel: http://www.scense.com/blog/desktop-virtualization-use-the-intelligent-approach/